Instellingen

"Geef winegums aan deelnemers De Ronde Venen Marathon"

DE RONDE VENEN - De gemeente De Ronde Venen vraagt inwoners rekening te houden met de marathon van aanstaande zondag, door hen bijvoorbeeld vanaf de kant eten aan te bieden. "Marathonlopers zijn gek op winegums."
De De Ronde Venen marathon vindt aanstaande zondag plaats. Het is de eerste editie. De start en finish is in Abcoude en er wordt langs riviertjes, over een voormalige spoorbaan, door weilanden en onder de N201 door gelopen.

VLAG

De gemeente is
op de marathon en hoopt dat inwoners dat ook zijn. "Honderden atleten doen mee en lopen door de acht kernen van de gemeente. Vier dit unieke evenement mee door de (gemeentelijke) vlag uit te steken."
Ook hoopt de gemeente dat lopers worden aangemoedigd. "Laat zien hoe gastvrij De Ronde Venen is door (luid) te klappen en complimenten te geven. Dit waarderen (marathon)lopers echt!"

VERMOEIDHEID

Maar automobilisten en fietsers in Abcoude en omgeving moeten wel goed opletten. "In het begin willen de lopers een snelle tijd maken en aan het einde slaat de vermoeidheid toe. Het is op het laatst voor veel lopers moeilijk om goed op het verkeer te letten."
De marathon start om 10.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.