RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wethouder Utrecht door het stof over gepubliceerde persoonsgegevens

UTRECHT -

De gemeente Utrecht onderzoekt of ze een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoongegevens over het per ongeluk publiceren van adressen van inwoners van de stad. Dat zegt wethouder Everhardt (D66) over een verslag van bijeenkomsten rond de verplaatsing van de Tippelzone. Everhardt heeft zijn excuses aangeboden voor de blunder.

De gemeente publiceerde het rapport om inzicht te geven in de reacties van burgers van de stad op het plan om de tippelzone te verplaatsen naar De Meern of naar Lage Weide. In het consultatierapport staan adresgegevens van mensen die inspraakreacties hebben gegeven en namen van bedrijven en werkgevers. In het stuk worden bovendien persoonlijke zaken vermeld, zoals: "Mijn dochter van 16 fietst regelmatig 's avonds laat over de Gele Brug". Twee uur na de publicatie van de privacyschending door RTV Utrecht is het bestand offline gehaald.

Het lek werd ontdekt door de Utrechtse VVD, die zich ernstig zorgen zegt te maken over de publicatie. De gemeente onderzocht in september of de straatprostituees op de Europalaan naar Lage Weide of De Meern konden. Het plan stuitte op felle protesten van bewoners en ondernemers en werd daarop van tafel gehaald.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -