Vier jaar cel geëist voor woningoverval Maarsbergen

MAARSBERGEN/UTRECHT - De 20-jarige Utrechter die wordt verdacht van een woningoverval in Maarsbergen, heeft vandaag een celstraf van vier jaar tegen zich horen eisen. De bewoner van het huis aan de Griftdijk is bij de overval bedreigd en bestolen.
De overval vond plaats in de nacht van 14 maart 2016, op een boerderij die in meerdere appartementen is opgesplitst. De bewoner lag op de bank in de woonkamer te slapen, toe hij werd overmeesterd door twee mannen. Ze namen hem mee naar de slaapkamer, bonden hem vast en dreigden hem dood te maken als hij niet mee zou werken. Ze doorzochten de woning en gingen er uiteindelijk met een portemonnee en een telefoon vandoor.

RAAMKOZIJN

De verdachte werd aangehouden nadat DNA-bewijs aantoonde dat hij op de boerderij was geweest. Aanvankelijk ontkende hij ooit op de Griftdijk te zijn geweest, later verklaarde hij een aantal keer op bezoek te zijn geweest bij een vrouw die in het complex woont.
Volgens die verklaring zou hij buiten hebben gebeld en gerookt, tegen het kozijn geleund en daarbij sporen hebben achtergelaten. Het DNA-spoor zat echter niet aan de buitenkant van het raam, maar in de sluitnaad aan de scharnierzijde. "Hij zegt nooit binnen te zijn geweest, maar de sporen zeggen iets anders", aldus de officier van justitie.

WISSELEND

Ook de vrouw heeft in eerste instantie verklaard de verdachte niet te kennen. Een paar maanden later gaf ze toe dat hij een paar keer op bezoek was geweest.
DNA van de verdachte is ook aangetroffen op het touw waarmee de polsen van de bewoner zijn vastgebonden. Bovendien zijn er signalementen van getuigen en kende de verdachte het pand. Gezien de wisselende verklaringen hecht de officier van justitie meer waarde aan het technische bewijs.
Over de tweede pleger van de overval is niets bekend. Aangezien de verdachte altijd heeft ontkend, heeft hij ook niet aangegeven wie zijn handlanger zou zijn geweest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.