Instellingen

Vleutenaar vijf jaar cel in voor verkrachting van 12-jarige in trein

VLEUTEN - Een 23-jarige man uit Vleuten is vandaag veroordeeld tot vijf jaar cel voor het verkrachten van een twaalfjarig meisje in de trein. De straf is veel hoger dan de twee jaar die de aanklager voor de rechtbank in Zwolle had geëist.
De 23-jarige Adam V.B. uit Vleuten sprak op 6 mei 2015 af met het meisje en lokte haar een trein in. Op het toilet misbruikte hij haar. De man zou in maart door agenten naar de rechtbank gebracht worden, maar hij was spoorloos. In mei verscheen hij alsnog maar de rechters wilden nader onderzoek. Op de zitting twee weken terug bleek hij de benen genomen te hebben naar Spanje. Hij was er ook vandaag niet.
De man sprak met het meisje af op het station in Zwolle en drukte haar de trein in. Op het toilet misbruikte hij haar onder dreiging van een mes. Hij liet haar zonder telefoon en portemonnee achter in de trein.
V.B. is ook veroordeeld voor vervaardiging en bezit van kinderporno. Hij maakte beelden van een veertienjarig meisje dat enige dagen bij hem thuis verbleef.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.