Cor en Corrie uit Zeist weten: zoals de kikker thuis kwaakt, kwaakt-ie nergens

ZEIST - Je kunt munten of postzegels verzamelen of je sluit je aan bij een bridgeclub; hobby's zijn er in alle soorten en maten. Maar Cor en Corrie uit Zeist hebben wel een hele bijzondere. Zij kweken pijlgifkikkers.
Het echtpaar had een groot deel van hun leven een dierenwinkel aan de Rozenstraat in Zeist. Een aantal jaren geleden gingen ze met pensioen. De dieren werden tegen opruimprijzen verkocht, maar bij Cor begon er toch iets te kriebelen. "Ik miste de kikkers. Dus toen moest ik ze duur terugkopen."
Cor en Corrie zijn dagelijks uren in hun kikkerkamer te vinden. Ze houden pijlgifkikkers. Deze kleurige wezentjes komen oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika. Het echtpaar uit Zeist kweekt zelf fruitvliegjes om hun huisdieren te voeden.
Ook laten ze de kachel flink stoken om de beestjes lekker op temperatuur te houden. De energierekening liegt er dan ook niet om. Ze betalen tweehonderd euro extra per maand om de kikkers lekker warm te houden. Cor ligt daar niet wakker van. "Een hobby kost nou eenmaal geld."
In hun serre hebben Cor en Corrie een paludarium gebouwd, een mini-oerwoud. Daarin staan allerlei tropische planten die dagelijks meerdere keren kunstmatig met kalkvrij water beregend worden. Hagedissen en slangen komen er niet voor. Cor is bang dat die de jonge kikkers zullen opeten.

Cor en Corrie uit Zeist kweken pijlgifkikkers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.