Verkeerssituatie Tuindorp "levensgevaarlijk", gemeente zoekt oplossing

UTRECHT - Markering die is aangepast, rijrichtingen die anders lopen, een mini-rotonde en onduidelijke bewegwijzering. De verkeerssituatie bij winkelcentrum De Gaard in de Utrechtse wijk Tuindorp-Oost is volgens omwonenden "levensgevaarlijk" sinds er aan de weg wordt gewerkt.
Vanmorgen botsten twee auto's frontaal op elkaar op de Eykmanlaan. Dat gebeurde op het stuk waar een deel van de weg is afgesloten. Op één rijbaan zijn daarom twee rijstroken gemaakt voor het verkeer. Bij het ongeluk van vanmorgen kwam vermoedelijk een van de twee automobilisten op de verkeerde weghelft.
Het ongeluk verbaast omwonenden niet. "Dat er niet meer ongelukken zijn gebeurd, dat vind ik verrassend", zegt een van hen. "Er is totaal geen overzicht, er is een soort van mini-rotonde gecreëerd in de bocht. Als je hier niet bekend bent, is dat een hele gevaarlijke situatie", zegt een ander.
De gemeente erkent dat de huidige situatie niet ideaal is. "Wat je ziet is dat mensen zich vergissen", zegt Eelko van den Boogaard van de gemeente Utrecht. "Dat geeft ons aanleiding opnieuw naar de situatie te kijken. We hebben met de aannemer afgesproken om aanvullende maatregelen te nemen om het duidelijker te maken."

Omwonenden noemen de verkeerssituatie in Tuindorp-Oost "levensgevaarlijk"