Instellingen

Nieuwe hoop voor mantelzorgwoning Utrechts gezin

UTRECHT - Wethouder Paulus Jansen belooft in gesprek te gaan met de Utrechtse familie Goes. De familie wil een tijdelijke mantelzorgwoning plaatsen op het eigen erf, maar de gemeente ligt dwars.
De mantelzorgwoning is bestemd voor de (schoon)moeder van het gezin. Annie Mooij woont nu nog in Hoorn maar ze kan het huishouden niet meer in haar eentje runnen. Haar familie wil haar daarom naar Utrecht halen. Om haar én het gezin een stukje privacy te geven, wil de familie graag een tijdelijke woning in de tuin plaatsen.
Maar dat mag niet van de gemeente. Volgens de regels is een te groot deel van het terrein bebouwd als er een zorgwoning komt.

FLEXIBILITEIT

De kwestie was voor het CDA in de stad aanleiding om vragen te stellen. Jansen gaf daarop aan nogmaals in gesprek te willen gaan met de familie. Maar, zei hij, er zijn wel regels waar de familie zich aan moet houden.
De wethouder doelt dan op de omvang van het gebouwtje en de plaats in de tuin. Buren moeten er niet te veel last van hebben. Ook zei de wethouder dat er met 400m2 bebouwing al veel staat op het perceel.
Toch zegt hij dat hij er uit wil komen met de familie. Hij vraagt hen wel om flexibiliteit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.