RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IN BEELD: Utrecht krijgt nieuwe spoorbrug over Amsterdam-Rijnkanaal

1/7
UTRECHT -

De nieuwe spoorbrug tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn is onderweg naar zijn definitieve bestemming. Het gevaarte is vanmorgen op 640 wielen gezet en rijdt nu heel langzaam naar de oever van het Amsterdam-Rijnkanaal. Daar wordt hij in de nacht van zaterdag op zondag tussen de twee andere bruggen 'gestoken'.

Wie de unieke gebeurtenis wil volgen is welkom op de de zesde verdieping van Pathé Cinemec, waar de operatie goed te zien is. Het plaatsen van de tweede spoorbrug is zondag tussen 0.00 en 8.00 uur ook te bekijken via de lokale tv-zender UStad en via een livestream op rtvutrecht.nl.

Als de brug op zijn plaats ligt, bouwt ProRail verder aan de vloer en de rails die erover komen te liggen. Half april rijdt de eerste trein erover. De spoorbrug die er nu al ligt gaat dan dicht voor onderhoud. Die brug wordt aangepast, zodat passerende treinen minder lawaai veroorzaken. Volgend jaar november kan de NS uiteindelijk over vier sporen rijden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -