Claim van 1 miljoen voor Oudewater om zwembad

OUDEWATER - De gemeente Oudewater heeft een dikke claim aan de broek gekregen. Prairie State Investement (PSI) eist bijna een miljoen euro van de gemeente. Dat werd in maart al aangekondigd, maar nu is het bedrijf naar de rechter gestapt.
Volgens PSI zijn gemeenteraad en college van B & W onbetrouwbaar en wispelturig. De gemeente Oudewater had een intentieovereenkomst met het bedrijf om op Statenland een nieuw zwembad en 54 woningen te bouwen, maar daar was de raad het niet mee eens.

VERBAASD

"We waren ten eerste nogal verbaasd dat de plannen op deze locatie gerealiseerd moesten worden. Ook financieel zat het niet goed in elkaar", zegt René van den Hoogen, fractievoorzitter van de Onafhankelijken. De gemeenteraad zette daarom een streep door de plannen en de samenwerking met PSI werd opgezegd.
Ingnace Boreel van de VVD/D66 fractie: "Het was gewoon geen goed plan voor Oudewater. Dus moest het aangepast worden. De gemeente heeft altijd geprobeerd er met PSI uit te komen, maar dat is niet gelukt. PSI probeert nu geld te verdienen over de hoofden van de Oudewaternaren."

GELD

Prairie State Investement wil geld zien van de gemeente omdat er kosten zijn gemaakt voor het maken van de plannen. Die kosten zijn ingecalculeerd, zo'n 115.000 euro, maar de claim ligt een stuk hoger, omdat PSI vindt dat er veel inkomsten zijn misgelopen.
Van den Hoogen: "De claim verbaast me. Ik ben wel erg benieuwd naar de onderbouwing. Ik zie op dit moment geen reden om niet met vertrouwen die rechtszaak tegemoet te zien."
De gemeente Oudewater moet binnen zes weken op de claim reageren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.