Mannen aan kop op kandidatenlijst CDA Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse tak van het CDA heeft een concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar gepubliceerd. Fractievoorzitter Sander van Waveren werd voor de zomer al door de leden tot lijsttrekker verkozen.
Hij wordt op de lijst gevolgd door nieuwkomer Bert van Steeg. "Bert is 41 jaar oud, woont met zijn gezin in Hoograven en is werkzaam bij Detailhandel Nederland, waar hij verantwoordelijk is voor het tegengaan van winkelcriminaliteit", aldus de partij.
Ook op de nummer drie en vier staan mannen. "Daar staan bekenden uit de huidige raadsfractie: raadslid Bert-Jan Brussaard (33 jaar oud) en fractievolger Matthijs Buijs (27). "

VROUWEN

Pas op nummer vijf volgt een vrouw, Jantine Zwinkels, zij woont met haar vriend in Lombok. Huidig raadslid Marloes Metaal - Froon komt niet terug, zij liet eerder al weten het raadswerk niet langer te kunnen combineren met haar gezin en baan.
CDA-voorzitter Joke Kuijf-Kurver zegt het te betreuren dat er zo weinig vrouwen op de lijst staan, maar er waren dit keer nou eenmaal weinig vrouwelijke kandidaten. Wel is de lijst volgens haar een mooie mix van verschillende leeftijden, ervaring en achtergrond. Ook komen de kandidaten uit veel verschillende wijken in de stad.
De ledenvergadering van het CDA besluit op 29 november definitief over de lijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.