Dronken straatracer die Fleur Balkestein doodreed in hoger beroep

PROVINCIE UTRECHT - De man die gisteren veroordeeld werd voor het dronken doodrijden van de 19-jarige Fleur Balkestein in Loosdrecht is het niet met die uitspraak eens en gaat in hoger beroep. De 54-jarige Walter van W. werd tot vier jaar celstraf en een rijverbod van vijf jaar veroordeeld.
Van W. zat in maart 2016 met een slok op achter het stuur van zijn auto, toen hij besloot een straatrace te houden met zijn zoon Casper. Die race eindigde toen de Porsche van Van W. zich met hoge snelheid in de auto van de 19-jarige Fleur Balkestein boorde. Die overleed twee weken later.
De rechtbank nam het Van W. gistermiddag kwalijk dat hij ondanks een stortvloed aan bewijs blijft ontkennen dat hij met hoge snelheid reed. Ook werd meegewogen dat hij al vijf keer eerder is veroordeeld voor het rijden onder invloed. Daarom werd hij veroordeeld voor roekeloos rijgedrag, volgens de Wegenverkeerswet de zwaarste vorm van schuld. Tegen Van W. was vijf jaar cel geëist.
Van W. gaat nu dus in hoger beroep tegen de uitspraak. Wanneer die zaak zal dienen, moet nog worden bepaald. Zijn zoon Casper werd veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur en een jaar rijontzegging. Hij gaat voor zover bekend niet in beroep tegen die uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.