Instellingen

Sinterklaas met de schrik vrij bij valpartij in Zeist

ZEIST - Hevige consternatie in Zeist, waar Sinterklaas tijdens de intocht een lelijke val van zijn paard maakte. Gelukkig kwam de goedheiligman er zonder ernstige verwondingen vanaf.
Toen hij van zijn schimmel wilde afstappen verloor de Sint zijn evenwicht en hij viel op zijn rug op de grond. Geschrokken kinderen en ouders schoten hem meteen te hulp en hielpen hem weer overeind. De intocht, waarvoor honderden kinderen zich in het centrum van Zeist hadden verzameld, verliep verder prima.
Na zijn aankomst in het Friese Dokkum vanochtend, is de Sint al op veel plaatsen in de provincie Utrecht gesignaleerd. Zo trotseerden kinderen in Bunschoten-Spakenburg de harde wind en regen om hem luid zingend te onthalen in de haven. Ook plaatsen als Woerden en Amersfoort hebben de kindervriend al binnengehaald, Utrecht volgt morgen.
Halsbrekende toeren zoals in Zeist bleven de bisschop daarbij verder bespaard, al scheelde het in Soest niet veel. Het was de bedoeling dat Sinterklaas daar dit jaar via een parachutesprong zijn entree zou maken, maar dat kon door het slechte weer niet doorgaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.