Sinterklaas gearriveerd in Utrecht: "Wat heerlijk om hier weer te zijn!"

UTRECHT - Sinterklaas is vanmiddag aangekomen in de stad Utrecht. Rond 12.00 uur verscheen hij samen met zijn pieten op het Ledig Erf. Daarna maakte hij met zijn gevolg een vaartocht over de Oude Gracht en arriveerde bij de Weerdsluis. Op zijn paard ging hij vervolgens naar het Domplein, waar een groot kinderfeest werd gehouden.
Langs de Utrechtse kades stonden veel ouders met hun kinderen de Sint en zijn pieten toe te zwaaien. "Ik heb zoveel vrolijke en blijde gezichten gezien", vertelde Sinterklaas aan Edo Brunner, die gastheer was vanmiddag. "Wat heerlijk om weer in Utrecht te zijn!"
De intocht verliep rustig. "Het is super verlopen. Het was helemaal top", zei een woordvoerder van de organisatie. "Er waren ongeveer 25.000 tot 30.000 toeschouwers. Vooral langs de grachten was het mudvol."

VOET AAN WAL

Gisteren deed de Sint al
plaatsen in de provincie aan. Hij zette voet aan wal in onder meer Woerden, Amersfoort, Leusden, Zeist, Wijk bij Duurstede en Bunschoten.
Ook volgende week heeft de Sint weer een druk weekend. Dan arriveert hij met zijn pieten in onder meer Den Dolder, Baarn en en Maarsbergen.

PAKJESTOREN

Volgens het sinterklaascomité in Amersfoort worden alle pakjes en cadeautjes de komende tijd opgeslagen in de Onze Lieve Vrouwetoren in de stad, die ook te bezoeken is. "De torenpiet opent met gepiep en gekraak de deur van de pakjestoren. Onder begeleiding van de pakjespieten, krijg je toegang tot de toren tot en met de houtzolder!"
RTV Utrecht zond de aankomst bij de Weerdsluis live uit via Facebook en vanavond is er een speciale uitzending op televisie. Op UStad is de intocht te zien om 18.30 uur, waarna de uitzending elk uur herhaald wordt tot morgenavond 18.00 uur. Op RTV Utrecht in de uitzendingen van 18.30 uur, 20.30 uur en 22.30 uur is er ook aandacht voor de intocht.

Sinterklaas gearriveerd in Utrecht
Een uitgebreid verslag van de intocht van Sinterklaas in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.