Brandweer razend druk met drie autobranden in de regio

PROVINCIE UTRECHT - De brandweer is vannacht uitgerukt voor maar liefst drie verschillende autobranden in de regio. In Nieuwegein, De Bilt en Utrecht gingen auto's in vlammen op. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt of er brandstichting in het spel is, maar heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat de branden met elkaar in verband staan.
Het begon met een autobrand op Sportpark Zandveld aan de Helmkruid in Nieuwegein. Aan het begin van de nacht brandde een auto daar volledig uit. De brand is hoogstwaarschijnlijk aangestoken, de auto kan als total loss beschouwd worden.

DE BILT

Even later ging het mis met een autobrand op de Doctor Schaepmanweg in De Bilt. Daar brandde een Mercedes A-Klasse uit. Rond 2.45 uur spoedden brandweer en politie zich naar de locatie, maar konden niet voorkomen dat er van de Mercedes weinig meer over was.
Een Volkswagen Passat die naast de Mercedes stond, raakte door de warmtestraling ook fors beschadigd. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit. Beide voertuigen zijn weggesleept.

UTRECHT

Even later, rond 3.30 uur, ging wederom een auto in vlammen op. Een Volkwagen Golf stond bij aankomst van de hulpdiensten volledig in lichterlaaie op de Koningsweg in Utrecht. De brandweer heeft de brand snel weten te blussen, de politie laat het wrak wegslepen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.