RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorts homokoppel runt populair YouTube-kanaal

1/3
AMERSFOORT -

Is het wel goed voor kinderen om opgevoed te worden door twee mannen? En hoe zou je als homo een andere man versieren? Het zijn twee vragen die de 22-jarige Jasper Koekoek en de 20-jarige Rogier Sluijter stellen als ze als vlogger de straat opgaan.

Het koppel uit Amersfoort is de drijvende kracht achter het Youtube-kanaal EenStelHomos. De twee willen alles uit de kast halen om de publieke opinie over homo's en lesbiŽnnes een stuk positiever te krijgen. Op dit moment zijn er meer dan 15.000 mensen die hun kanaal volgen.


VERRASSING

"Je denkt soms dat je al weet welke reactie je krijgt, maar dan komt er toch een heel ander antwoord uit. Dus daaruit blijkt maar weer dat je niet kunt oordelen hoe iemand is, hoe iemand eruit ziet", aldus Jasper Koekoek.

In iedere vlog staat ťťn vraag centraal. Alle vragen die worden bedacht staan op een lijstje en per dorp of stad wordt bekeken welke vraag aan bod gaat komen.


BIBLEBELT

Koekoek: "Als we specifiek naar de biblebelt gaan, verwachten we wel een bepaald soort antwoorden. En meestal krijgen we dan ook wel wat we verwachten. Bepaalde onderwerpen zijn daar nog heel erg taboe, dus je krijgt daar sowieso meer negatieve dan positieve antwoorden."

Het Amersfoortse vlogkoppel publiceert iedere maandag een nieuwe video. Op dit moment zijn de twee vooral druk met de serie straathomo's


AMERSFOORT

Het begon een half jaar geleden in Amersfoort. Omdat de twee hier zelf wonen, waren ze benieuwd hoe homovriendelijk hun eigen stad eigenlijk is.

Sluijter merkt dat veel mensen een sociaal wenselijk antwoord geven: "Als iemand zegt dat homo's prima zijn zolang ze maar niet aan me zitten dan is dat eigenlijk ook homofoob".


STRAATINTERVIEW

Ze zijn ook de straat opgegaan in Barneveld, Eindhoven en Volendam. En in die laatste gemeente was het toch ook een pittige klus. "De homo-acceptatie is nog niet zo goed als in de media vaak gezegd wordt", vertelt Koekoek.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -