Veenendaal wint prijs voor schoon winkelgebied

VEENENDAAL - De gemeente Veenendaal heeft het schoonste winkelgebied van alle middelgrote gemeenten in Nederland. Veenendaal kreeg de prijs tijdens het Landelijk Zwerafvalcongres vandaag in de Jaarbeurs in Utrecht.
Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de gemeente Veenendaal het hoogst scoort van alle deelnemende gemeenten op het gebied van tevredenheid van bezoekers over de groenvoorziening en de bestrating. Ook heeft men in het onderzoek aangegeven tevreden te zijn over de betrokkenheid van de ondernemers en de gemeente bij het schoonhouden van de winkelgebieden in Veenendaal.

SAMENWERKING

Juist die samenwerking tussen gemeente en ondernemers helpt om de straat goed schoon te houden, zegt Dorien Bosselaar van Nederland Schoon. "Het is toch wel het persoonlijke contact, aandacht ervoor en korte lijnen houden. Samen met ondernemers en bewoners ervoor zorgen dat iedereen zijn beste beentje voor zet. Ik denk dat dat in Veenendaal met name erg goed gelukt is."
Veenendaal won de prijs twee jaar geleden ook al een keer. Wethouder Engbert Stroobosscher spreekt van "een prachtig resultaat dat de schoonmakers wederom samen hebben behaald". Een schoon winkelgebied maakt het volgens de wethouder nog aantrekkelijker om in Veenendaal "te winkelen, ondernemen, werken en te verblijven".
Voor de jaarlijkse verkiezing wordt elke zomer een onderzoek uitgevoerd. Dit jaar zijn bezoekers van 612 winkelgebieden in 88 gemeenten ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.