RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mark de J. brengt weer nieuw onderzoek in bij de rechtbank in de zaak Everink

BILTHOVEN -

Voormalig tenniscoach Mark de J. legt nieuwe onderzoeken voor aan de rechtbank in Utrecht. Dat meldt zijn verdediging aan RTV Utrecht. Vandaag is er weer een pro-formazitting in de zaak tegen de tenniscoach. Hij wordt verdacht van de moord op de Bilthovense zakenman Koen Everink.

De verdediging heeft een deskundige in Maastricht gevraagd onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van de stappenteller op de iPhone van de verdachte. Uitkomst is dat de app niet als bewijsmateriaal kan worden gebruikt. Het Openbaar Ministerie concludeert onder meer uit de gegevens in de stappenteller op de telefoon van Mark de J. dat hij betrokken is bij de moord op Everink. De verdachte ontkent ook maar iets met de zaak te maken te hebben en zegt op de avond van de moord ontvoerd te zijn door meerdere mannen met bivakmutsen op.


VERHOREN

Ook heeft de verdediging een deel van de politieverhoren uitgewerkt. Daaruit zou volgens het Openbaar Ministerie blijken dat Mark de J. tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd.

Advocaat Bob Kaarls bestrijdt dit. De verhoren zijn volgens hem eenvoudigweg niet goed opgeschreven. Daarom heeft Kaarls nu een deel van die gesprekken zelf uitgewerkt.


ONDERZOEK

Mark de J. heeft al eerder zelf onderzoek laten doen naar het bewijsmateriaal door het forensisch instituut IFS. Die resultaten komen aan de orde tijdens de inhoudelijke behandeling in december. De verdediging wilde op eigen kosten ook nog het DNA materiaal opnieuw laten onderzoeken door het IFS, maar daar stak de rechter een stokje voor na een kort geding in Den Haag.

Koen Everink werd op 4 maart 2016 dood aangetroffen in zijn woning in Bilthoven. Mark de J. was de avond ervoor bij hem op bezoek. Ze keken voetbal. De volgende ochtend werd de Biltse zakenman in de keuken gevonden door zijn dochtertje. Hij had tientallen messteken in zijn lichaam. Een paar weken later werd Mark de J. aangehouden. Sindsdien zit hij vast. De inhoudelijke behandeling van de zaak begint op 11 december.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -