Opnieuw zware ochtendspits in Midden-Nederland

PROVINCIE UTRECHT - Het verkeer in de provincie Utrecht moet zich ook vanmorgen weer een weg banen door een zware ochtendspits. Volgens verkeersinformatiedienst VID is de drukte vergelijkbaar met gistermorgen, toen er landelijk op de snelwegen en de binnenwegen samen 850 kilometer file stond. Op de snelwegen stond vanmorgen rond 8.30 uur meer dan 430 kilometer file, en dat is volgens de dienst een record voor dit jaar.
November is de drukste tijd van het jaar als het om verkeer gaat en de dinsdag is een van de drukkere dagen in de week, redeneert de VID. Ook valt er wat regen en werden er al vroeg ongelukken gemeld. Rijkswaterstaat heeft vanmorgen noodgedwongen rijbanen moeten sluiten na botsingen op de A12 bij Nieuwerbrug en de A28 bij Den Dolder.
De reden dat er in november veel woon-werkverkeer is, is volgens de VID dat mensen zo vlak voor de feestdagen geen vakantiedagen meer opnemen. Daardoor zijn nagenoeg alle forenzen 's ochtends en 's avonds onderweg tussen hun huis en hun baan of opleiding.