Instellingen

Tiende editie Maarssen On Ice in opbouw

Irene Engelman van zanggroep De weduwen en organisator Arjan van den Hoek.
Irene Engelman van zanggroep De weduwen en organisator Arjan van den Hoek. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
MAARSSEN - In Maarssen wordt voor de tiende keer een ijsbaan opgebouwd. Voor het oude gemeentehuis in park Goudenstein is vandaag begonnen met de aanleg van de baan. Het ijs is bedoeld voor alle kinderen uit de gemeente Stichtse Vecht.
In 2007 was de eerste editie van Maarssen On Ice. Inmiddels is de baan uitgegroeid tot een grote overdekte schaatsbaan. Volgens Arjan van den Hoek, voorzitter van Stichting Evenementen Stichtse Vecht, is het daardoor ook een flinke klus om alles op te bouwen. "Hij moet natuurlijk waterpas zijn, je moet met een heleboel aspecten rekening houden", legt Van den Hoek uit.
Deze week wordt er met vijftien man aan de schaatsbaan gewerkt en dit weekend haken er ook nog vrijwilligers aan. Als de opbouw soepel verloopt dan zal maandag het ijs worden gemaakt. "Het is een soort omgekeerde vloerverwarming", zegt Van den Hoek.
Uiteindelijk ligt er straks 600 vierkante meter ijs. Hier kunnen kinderen uit de gemeente Stichtse Vecht gratis schoolschaatsen. "Kinderen moeten leren schaatsen", vertelt Van den Hoek. "Daar is het allemaal om begonnen, anders krijg je een generatie die nooit op het ijs heeft gestaan."
Op zaterdag 2 december zal de schaatsbaan feestelijk worden geopend. Schaatsliefhebbers in de regio kunnen trouwens al eerder in Amersfoort terecht. Daar gaat de ijsbaan op het Eemplein komende vrijdag al open.

7.40 - Verslaggever Robert Jan Booij bij de opbouw van de ijsbaan
8.40 - Verslaggever Robert Jan Booij bij de opbouw van de ijsbaan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.