Echtpaar Lopikerkapel werkt inbreker de deur uit: "Ik hoorde mijn man gillen en vechten"

LOPIKERKAPEL - Piet en Willie de Gier uit Lopikerkapel hebben vannacht een inbreker verjaagd. Met geweld kon Piet de inbreker het huis uitwerken, terwijl zijn vrouw de politie belde. Uiteindelijk kon de politie, met behulp van honden, de inbreker aanhouden.
Piet werd rond middernacht wakker van een raar geluid. Hij kwam uit bed en stond oog in oog met een agressieve inbreker. "Ik bedacht me geen moment en ben aan het knokken gegaan. Op de overloop heb ik hem een paar tetsen kunnen geven, waardoor hij van de trap viel. Beneden ging het vechten door", vertelt Piet tegen RTV Utrecht. "De inbreker pakte daar een stoel en dreigde dat zijn broer onderweg was om me te helpen doodmaken."

GIVE ME YOUR MONEY

Willie lag op een andere kamer te slapen en dacht eerst dat ze haar man hoorde opstaan. Maar toen de inbreker begon te schreeuwen, wist ze meteen dat het mis was. "De man riep heel hard: 'Give me your money! Give me your money!'. Ik hoorde mijn man gillen en vechten, snel heb ik mijn deur op slot gedaan en de politie gebeld", vertelt Willie.
Uiteindelijk vluchtte de inbreker naar buiten. "Mijn man zag dat hij via het erf de polder in vluchtte", legt Willie uit. Zo kon het stel de politie, die snel ter plaatse was, de goede kant op sturen. Agenten met honden wisten de inbreker op te sporen en aan te houden. De indringer zit nog steeds vast.

NAAR GEVOEL

De schade aan de woning kan worden hersteld, maar het echtpaar is erg geschrokken van de overval. "Ik was nooit bang, ging 's avonds in het donker de hond nog gewoon uitlaten, maar nu durf ik dat niet meer", vertelt Willie. "Een heel naar gevoel en ik hoop dat dat nog weggaat."
Aan de hond had het stel niet zo veel, vertelt Piet. "We hebben een labrador, maar die sloeg niet aan. Die kwispelt eerder naar inbrekers dan dat hij ze grijpt. Alleen als hij een luchtballon ziet, wordt ie gek. Dus als iemand nog een waakhond in de aanbieding heeft?"
De burgemeester van Lopik, Laurens de Graaf, heeft het echtpaar bezocht om hen een hart onder de riem te steken.

Stel uit Lopikerkapel weet inbreker te verjagen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.