Vuchtelingenkinderen maken onbezorgd muziek in TivoliVredenburg

UTRECHT - Vluchtelingenkinderen van AZC's uit Zeist en Leersum traden vanochtend op in de grote zaal van TivoliVredenburg. Ze mochten meezingen met het Amersfoorts Jeugdorkest en brachten de muziekproductie 'Broer' ten gehore.
De voorstelling is een initiatief van Vluchtelingenwerk Nederland. De organisatie wil de kinderen hiermee een onbezorgde dag willen geven en ze weer leren plezier te hebben in muziek maken. "Deze kinderen komen uit heftige situaties", vertelt schooldirecteur van de Vrije Vogel in Zeist. "Over het algemeen zijn ze hun land ontvlucht en dit is een moment van zingen, blij zijn en iets leuks doen met elkaar."
Wekenlang hebben de kinderen de liedjes van de voorstelling geoefend. De 8-jarige Yusuf die in het AZC in Zeist woont heeft er veel plezier in en kon vanochtend niet wachten om naar het Utrechtse muziekgebouw te gaan. "Ik vind zingen leuk en het is fijn dat m'n vriendjes vandaag meegaan."
Eenmaal in de grote concertzaal zingt Yusuf alle liedjes uit volle borst mee. "Ik vind het gezellig!" Het publiek bestaat uit vrienden en familieleden. Na het slotakkoord klinkt er een daverend applaus, voor de artiesten op het podium, maar vooral voor de kinderen die de longen uit hun lijf hebben gezongen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.