RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moeilijkheden bij opbouw 'Grootste Kerstboom ter Wereld'

1/3
IJSSELSTEIN -

De harde wind gooit roet in het eten bij het versieren van de Gerbrandytoren in IJsselstein. Het is de 25ste keer dat de toren wordt omgetoverd tot de 'Grootste Kerstboom ter Wereld'. Het ophangen van de lampen is op dit moment stilgelegd.

"Het is momenteel windkracht acht", vertelt projectmanager Maico van Rijnsoever. "Boven de windkracht zes mogen we niet meer werken."

Het lichtsnoer dat gebruikt wordt om de Gerbrandytoren te transformeren tot kerstboom is vier kilometer lang. De snoeren worden van bovenaf ingehesen en lopen parallel aan de tuidraden. "Dat zijn de lijnen die de zendmast overeind houden", legt Herbert van Zijl, bestuurslid van de 'Grootste Kerstboom ter Wereld' uit.

De toren is 366 meter hoog en in totaal komen er 135 lampen in de toren. "Sinds twee jaar hebben we ledlampen", vertelt Van Zijl. Deze felle lampen worden gebruikt om de boom zo goed mogelijk zichtbaar te maken. "Op een heldere winterdag zie je de boom echt op tientallen kilometers afstand."

Verwachting is dat de werkzaamheden door de harde wind nog de hele week zullen duren. Pas op 9 december gaat de 'Grootste Kerstboom ter Wereld' weer aan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -