Bezoek woonwagenkamp: "Het is toch de koning, die hoeft zijn schoenen niet uit te doen"

ZEIST - Koning Willem-Alexander is op de koffie geweest bij Tonia Brummer-Gerritsen. Ze woont op woonwagenkamp Beukbergen in Zeist en de koning kwam vanochtend kijken hoe de verbouwing van het kamp verloopt.
Brummer-Gerritsen was heel zenuwachtig voor het bezoek omdat ze pas laat op de hoogte werd gebracht. De koning vroeg nog of hij zijn schoenen uit moest doen omdat dat binnen de woonwagencultuur gebruikelijk is. Maar dat was volgens haar niet nodig.

SCHOENEN

"Het is toch de koning, die hoeft zijn schoenen niet uit te doen. Ik pak straks de stofzuiger en dan is alles weer schoon", aldus Tonia.
Volgens haar is het een eer dat Willem-Alexander langs kwam: "Dat ik dit nog mag meemaken. Het is erkenning voor de woonwagencultuur. Een betere koning kunnen we ons niet wensen."

RONDLEIDING

Na het koffiedrinken kreeg de koning een rondleiding over het terrein. Ook keek hij binnen in éen van de oudste woonwagens op het kamp.
Daarnaast sprak hij met burgemeester Koos Janssen en leden van de bewonerscommissie van het kamp. Dit alles gebeurde onder het toenziend oog van alle kampbewoners, die veel selfies en foto's maakten.

UITGEBREID

De verbouwing begon
. Het woonwagencentrum is uitgebreid van 170 naar 220 woonplekken, waarbij naast standplaatsen ook ongeveer vijftig vaste woningen zijn gebouwd. Ook zijn de wegen en het riool vernieuwd.
"Belangrijkste redenen voor herstructurering waren het verbeteren van de brandveiligheid, het corrigeren van illegale situaties en het moderniseren van voorzieningen", liet de gemeente Zeist weten. "Tegelijkertijd moest het eigen karakter van de wijk behouden blijven."
In 2018 moet het woonwagenkamp helemaal af zijn. Als het aan de gemeente ligt, is Beukbergen dan een "gewone wijk met een bijzonder karakter".

BROMET

Frans Bromet maakte begin 2016 een
over het woonwagenkamp. "Het is een dorp op zich",
hij.

"Het is toch de koning, die hoeft zijn schoenen niet uit te doen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.