RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Expertisecentrum dierenmishandeling vandaag gelanceerd

1/3
UTRECHT -

De faculteit Diergeneeskunde in Utrecht lanceert vandaag het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling (LED). Het centrum komt er omdat dierenartsen het lastig vinden om dierenmishandeling te herkennen.

Via een beveiligde website kunnen dierenartsen bij een vermoeden van dierenmishandeling, anoniem gegevens uploaden. De specialisten van het LED bekijken die gegevens. Zij laten weten of er sprake is van dierenmishandeling, of dat de verwondingen veroorzaakt zijn door (zeldzame) aandoeningen, ongelukken en gevolgen van gedrag door het dier zelf of andere dieren.

Binnen het centrum wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dierenmishandeling in Nederland. Dit zal onder andere gebeuren met criminologen en psychologen.

Eerder deze week liet het LED al weten dat er uit Amerikaans onderzoek bleek dat er bij dierenmishandeling in 70 procent van de gevallen ook huiselijk geweld speelt. "Het is aannemelijk dat dit ook in Nederland geldt. We willen daarom onderzoek doen naar deze relatie en de situatie in Nederland in kaart brengen", aldus coŲrdinator Nienke Endenburg.

Het LED wordt om 16.00 uur gelanceerd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -