Instellingen

"Shared space Slotlaan Zeist voor iedereen onduidelijk"

© GroenLinks Zeist
ZEIST - De net vernieuwde Slotlaan in Zeist is volgens GroenLinks niet veilig voor fietsers en voetgangers. De partij wil dat de verkeerssituatie wordt aangepast.
Het grootste deel van de straat is dit jaar opnieuw ingericht. Daarbij is geprobeerd automobilisten het gevoel te geven dat ze "te gast" zijn. Zo is er minder kleurverschil en geen belijning tussen de rijbanen en het fietspad. Volgens GroenLinks is het hierdoor onveiliger geworden.

SHARED SPACE

"De bedoeling is dat het een shared space is", aldus raadslid Ans Pereboom. "Dus dat verkeersdeelnemers rekening met elkaar houden en dat auto's langzamer gaan rijden. En dat het autoluw wordt. Maar zoals het nu ingericht is, is het niet autoluw en voor alle verkeersdeelnemers onduidelijk."
Pereboom heeft vragen aan de verantwoordelijk wethouder gesteld. "Wat we willen is dat het doorgaande verkeer om Zeist heen gaat. Dus dan moet je wel maatregelen nemen, zodat mensen het onaantrekkelijk vinden om dwars door Zeist te rijden. En dat is nu niet het geval."

PETITIE

Bewoners van de Slotlaan begonnen eerder al een petitie met het verzoek om "verkeersremmende maatregelen". Ook willen ze dat agenten of handhavers boetes gaan uitdelen aan automobilisten die te hard rijden.
De Slotlaan tussen de Weeshuislaan en de 1e Hogeweg is nog niet vernieuwd. Dat gebeurt in de eerste helft van 2018. Na de komende zomer wordt de herinrichting van de hele straat geëvalueerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.