Opknapbeurt voor Utrechts Jongeriuskantoor

UTRECHT - Het kantoorpand achter Villa Jongerius aan het Merwedekanaal in Utrecht wordt opgeknapt. Het opvallende monument is ooit ontworpen door een zakenman.
Toen zijn bedrijf failliet ging, kwam Defensie erin. Vanaf dat moment is het gebouw niet goed onderhouden, vertelt architect Roel Lichtenberg: "Het was een heel bijzonder decorgebouw, met heel veel prachtige decoratieve elementen. En op het moment dat het in handen kwam van Defensie gaven die elementen enorm veel onderhoud en dus zijn die er toen afgehaald en weggegooid. Wij kregen eigenlijk een gebouw waar eigenlijk niet veel meer van over was, van het oorspronkelijke."
Vandaag wordt het kantoorpand in oude staat hersteld, zo krijgt het monument weer lantaarns bij de entree. Volgend jaar krijgt het gebouw de grote zuil weer terug.
Een paar jaar geleden, van 2010 tot 2013, onderging de villa al een grote renovatie.