OM eist vier jaar cel na steekpartij Houten

HOUTEN - Tegen een 20-jarige man uit Leerdam is vier jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Volgens het OM stak hij afgelopen juni in Houten de buurman van zijn vader neer nadat die twee ruzie hadden gekregen.
De Leerdammer zou die bewuste avond de trein van Leerdam naar Houten hebben genomen. Daar belde hij aan bij de buren. Toen de buurman de deur opendeed, stak hij hem neer met een meegebracht keukenmes.
In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een steekwond van vier centimeter diep in zijn borst had. Hij overleefde het, maar volgens deskundigen had het zomaar anders kunnen aflopen.

POGING DOODSLAG

Het Openbaar Ministerie vindt daarom dat er sprake is van poging doodslag. Naast getuigenverklaringen wijzen ook dna-sporen en telefoongegevens in de richting van de 20-jarige, zegt het OM. De man heeft bekend dat hij die avond met een mes zwaaide voor de deur van het slachtoffer.
Deskundigen oordelen dat de man een psychische stoornis heeft. Naast de celstraf wil het OM daarom dat de man zich verplicht laat behandelen. Hij zou onder meer depressief zijn en alcoholproblemen hebben.
Het OM wil ook dat de man een schadevergoeding van ruim 2400 euro betaalt aan zijn slachtoffer en dat hij de komende twee jaar geen contact met hem opneemt en uit zijn buurt blijft.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.