Wethouder Stolk van Woerden stapt op

WOERDEN - Margot Stolk neemt ontslag als wethouder van Woerden. Stolk was bijna vier jaar wethouder in Woerden en hield zich onder meer bezig met volkshuisvesting, sport en recreatie.
Ze laat weten: "In het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat het bij de discussies in de gemeenteraad meer gaat over procedures en processen en steeds minder over de inwoners. Dit belemmert het effectief kunnen besturen van de gemeente. Daar heb ik heel veel moeite mee en dat ontneemt mij steeds meer de lust en het enthousiasme om nog door te gaan".

GEEN VERRASSING

Die worsteling was ook bekend bij haar partij, Sterk Woerden. Fractievoorzitter Elias Bom zegt dan ook het besluit te begrijpen. "De afgelopen periode zijn binnen de partij intensieve gesprekken gevoerd over uitvoerbaarheid van haar functie met het bestuursakkoord en de vaak oververhitte of voorbarige reacties in politiek en media. Niet zelden ook persoonlijke aanvallen."
"Het besluit van wethouder Stolk om per 24 december terug te treden als wethouder is een verlies van een gedegen bestuurder maar komt voor STERK Woerden dus niet als een verrassing."

GERANIUMS

De wethouder geeft aan dat ze op korte termijn vertrekt. 23 december is haar laatste werkdag. Stolk wil zich de komende tijd gaan richten op andere onderdelen van het openbaar bestuur, vrijwilligerswerk en hobby's. "Ik ga natuurlijk niet achter de geraniums zitten."
In een brief aan inwoners bedankt Stolk iedereen voor de samenwerking. "Ik zal jullie missen", besluit ze de brief.

VIANEN

Voor haar aanstelling in Woerden was Stolk bijna twaalf jaar lang wethouder in Vianen. Ook daar vertrok zij vroegtijdig.
Ze zei destijds dat ze niet meer de energie had om Vianen de aandacht en toewijding te geven die het verdiende.

VIJFDE WETHOUDER DIE VERTREKT

De afgelopen periode vertrokken meer wethouders vroegtijdig uit Woerden. Begin dit jaar legde de
zijn functie neer na onenigheid over de zondagsopening van winkels. Vorig jaar september vertrok
vanwege gezondheidsproblemen.
In december 2015 legde Bob Duindam zijn wethoudersfunctie per direct neer vanwege een vertrouwensbreuk met zijn fractie D66. Duindam lag onder vuur vanwege de verdenking van belangenverstelling in een groot ICT-project binnen de gemeente.
Ook SGP-wethouder Cor van Tuijl vertrok nadat hij onder vuur kwam te liggen. Hij schold een boete kwijt aan een winkelier die op zondag de deuren had geopend. Van Tuijl diende daarop eind oktober 2014 zijn ontslag in.

Wethouder Stolk over haar vertrek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.