RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitspraak tegen verdachte moord Romy

1/2
UTRECHT -

De rechter in Utrecht doet vandaag uitspraak in de zaak Romy. Het 14-jarige meisje uit Hoevelaken werd verkracht en daarna om het leven gebracht. Het Openbaar Ministerie eist één jaar jeugddetentie en jeugd-tbs tegen de minderjarige verdachte Brian N.

De geëiste straf is de maximale straf die opgelegd kan worden aan een minderjarige verdachte. Brian N. hangt ook jeugd-tbs boven het hoofd en dat kan veel langer duren.


PIJ-MAATREGEL

De officiële term voor jeugd-tbs is een PIJ-maatregel (Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen). De rechter kan deze maatregel opleggen als hij van mening is dat begeleiding nodig is om herhaling te voorkomen. Deze maatregel wordt opgelegd voor drie jaar en kan telkens met maximaal twee jaar worden verlengd.

Het maximaal aantal jaren dat jeugd-tbs uiteindelijk opgelegd kan worden, is zeven jaar. Deze maatregel kan daarna worden omgezet in tbs met dwangverpleging als daar gronden voor zijn.


ROMY

Het lichaam van Romy werd op 2 juni gevonden in een sloot in Achterveld, nadat zij niet was teruggekeerd uit school. Twee dagen later werd de 14-jarige verdachte opgepakt. Hij gaf toe haar seksueel te hebben misbruikt en haar daarna te hebben omgebracht.

De verdachte en Romy kenden elkaar van school in het Gelderse De Glind, dat tussen Leusden en Barneveld ligt. De school vroeg gisteren om een extern onderzoek om te achterhalen of bepaalde signalen zijn gemist.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -