Ongelukken op A2 en A12: wegen rond Utrecht op slot

STICHTSE VECHT - Op de snelwegen rond Utrecht neemt de drukte af na een zeer drukke avondspits. Door ongelukken op de A2 en A12. Op het hoogtepunt stond er vijftig kilometer file, waarbij vooral de A2 in zuidelijke richting vrijwel onbegaanbaar terrein werd.
Op de A2 ging vanmiddag ter hoogte van Maarssen een motorrijder onderuit. Het slachtoffer werd aangereden door een ander voertuig en is ernstig gewond geraakt, zegt de VID. Het ongeluk gebeurde bij het invoegen. Wat er precies mis ging is niet bekend.
Het ongeluk gebeurde in de richting van Utrecht en drie rijstroken werden afgesloten.Verkeer vanuit Amsterdam naar Utrecht leip veel vertraging op en kreeg van de VID zelfs het advies de A2 te mijden.

MEER ONGELUKKEN

In de file op de A2 is daarna nog een ongeluk gebeurd, dit keer bij Breukelen. Daar betrof het twee auto's en een motorrijder. Ook de andere kant op ging het mis. Daar werd een vogel aangereden bij Vinkeveen, daardoor werden ook richting Amsterdam drie rijstroken afgesloten.
Op de A12 stond het vast richting Den Haag, door een ongeluk ter hoogte van De Meern. Vier rijstroken werden afgesloten. De files beginnen al bij Odijk en het duurde uren voordat het weer doorreed.
De VID sprak van een ''gridlock, een gordiaanse knoop.''

Beelden van het ongeluk op de A2 bij Maarssen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.