Instellingen

Utrechtse familie start inzameling voor zwaarlijvige dochter

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
UTRECHT - De familie Mohammed uit Utrecht is een crowdfundingactie gestart voor hun dochter. De 14-jarige Aya is ernstig ziek en heeft dringend een nieuwe bus nodig zodat ze niet aan huis gekluisterd zit.
Door een zeldzame aandoening in de hersenen komt ze enorm aan en wordt bewegen steeds lastiger. Ze heeft een streng dieet, maar doordat ook haar spijsvertering hapert, blijft de tiener aankomen.
ZIEK
Medicatie is ook geen oplossing. "Alle medicijnen die dat honger gevoel onderdrukken, werken weer op ontvangertjes in de hersenen die bij Aya kapot zijn", aldus kinderarts Hanneke van Santen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
De ouders van Aya zijn ondertussen wanhopig geworden. Door haar postuur past ze steeds moeilijker in de aangepaste bus die de familie jaren geleden van de laatste spaarcenten heeft gekocht.
PIJN
"Zij heeft ook recht om te leven en ergens heen te kunnen gaan zonder pijn", aldus haar vader. De arts van Aya en het WKZ steunen daarom de inzamelingsactie.
Van Santen: "Als je 24 uur per dag voor je kind moet zorgen en je daardoor niet meer zelf kan werken, dan is het heel fijn dat er zo'n actie is gestart. Alle speciale voorzieningen zijn gewoon ongelofelijk duur."
Voor een nieuwe bus is 24.000 euro nodig. Tot nu toe is er tweeduizend euro opgehaald. Via deze link kan er gedoneerd worden.
Vader Aya: 'Ze heeft het recht om te leven"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.