Instellingen

Verdachte zaak-Savannah blijft vastzitten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De 17-jarige jongen uit Den Bosch die ervan verdacht wordt dat hij Savannah Dekker uit Bunschoten om het leven bracht, blijft voorlopig vastzitten. De jongen gaat ondertussen voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. "Om te kijken hoe het psychisch met hem is", aldus het Openbaar Ministerie. De jongen zelf ontkent dat hij iets met de dood van Savannah te maken heeft gehad.
Angelo S. moest vandaag voor de rechter verschijnen tijdens een zogenoemde pro-formazitting. Daar is gesproken over de voortgang van het onderzoek. Ook kunnen tijdens zo'n zitting onderzoekswensen ingediend worden. Besloten is dat de jongen in elk geval tot de volgende zitting, op 26 januari 2018, vast blijft zitten.

GESLOTEN DEUREN

De behandeling van de zaak was achter gesloten deuren omdat het gaat om een minderjarige verdachte. De 17-jarige moest verplicht aanwezig zijn. Ook zijn familie was er, net als de familie van Savannah. Volgens
zaten zij voorafgaand aan de zitting in een aparte ruimte.
Na afloop van de zitting, zei de advocaat van de jongen dat het niet goed met hem gaat maar dat hij zich staande houdt. "Voor hem is het een hele lastige situatie."
De advocaat heeft de rechtbank gevraagd contra-expertise te laten uitvoeren op de forensische resultaten. Zij vindt dat een nieuwe deskundige naar de gegevens moet kijken.

DOODSOORZAAK ONBEKEND

meldde gisteravond dat bijna een half jaar na de dood van Savannah, nog altijd onduidelijk is waaraan het 14-jarige meisje uit Bunschoten is gestorven. Volgens het nieuwsprogramma kan dat grote gevolgen hebben voor de vervolging van verdachte Angelo S.
Het Nederlands Forensisch Instituut zou de mogelijkheid openhouden dat Savannah door verdrinking of geweld is omgekomen maar ook dat ze een natuurlijke dood is gestorven, bijvoorbeeld door ziekte. Dat is moeilijk vast te stellen omdat haar lichaam dagen in het water heeft gelegen bij hoge temperaturen

SCHADELIJK EN VOORBARIG

Het Openbaar Ministerie noemt de berichtgeving "schadelijk voor het onderzoek en voorbarig". Volgens het OM is het nog te vroeg om conclusies te trekken omdat het rapport van het NFI nog helemaal niet af is.
"Het onderzoek is nog in volle gang", zegt persofficier Natasja van Collenburg. Het OM verwacht dat het forensisch onderzoek begin volgend jaar wordt afgerond.
Het OM meldt daarnaast dat de telefoon en portemonnee van Savannah nog altijd niet gevonden zijn.

ZAAK SAVANNAH

De 14-jarige Savannah verdween op 1 juni. Ze was onderweg naar een vriendin om huiswerk te maken. Op 4 juni werd haar lichaam door een voorbijganger in een sloot bij een industrieterrein in haar woonplaats gevonden. Een dag later werd de jongen van toen nog 16 jaar uit Den Bosch aangehouden voor haar dood. Met hem had Savannah via internet contact gehad.
De 17-jarige Angelo S. verscheen in september voor het eerst voor de rechter in een pro-formazitting. In eerste instantie werd hem doodslag ten laste gelegd. Het OM heeft die aanklacht tegen hem echter verzwaard op basis van nieuw internetbewijs. Wat er precies aan bewijs is gevonden, wil het OM niet kwijt.

Verslaggever Rik Dogger blikt vooruit op regiezitting Savannah

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.