Instellingen

Hoeveelheid ingezameld geld zieke Aya (14) verviervoudigd in één dag

UTRECHT - De inzamelingsactie voor een nieuwe bus voor de zwaarlijvige Aya uit Utrecht is in een stroomversnelling beland. Donderdag besteedde RTV Utrecht aandacht aan het zieke meisje en dat wierp zijn vruchten af: stond de teller gisteren nog op 2000 euro, een dag later is dat bedrag gestegen naar meer dan 8000 euro.
De 14-jarige Aya is de middelste dochter in het gezin Mohammed uit Utrecht. Door een zeldzame aandoening in haar hersenen komt ze heel veel aan en wordt bewegen steeds lastiger. Door haar haperende spijsvertering blijft de tiener ook zwaarder worden ondanks het strenge dieet dat ze volgt. Ook medicatie is geen oplossing.
Om ervoor te zorgen dat Aya niet verplicht aan huis gekluisterd is, wil de familie een nieuwe bus kopen. Daarvoor is 24.000 euro nodig, waarvan inmiddels dus een derde is opgehaald.
De inzamelingsactie lijkt dus goed te zijn aangeslagen, vooral binnen de Irakese gemeenschap waartoe de familie Mohammed behoort. Doneren kan via een speciale website. Doel is om het totale bedrag over maximaal 41 dagen binnen te hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.