Instellingen

500 kinderzangers gevraagd voor de Matthäus Passion

UTRECHT - Jos van Veldhoven wil zijn laatste Matthäus Passion bij de Nederlandse Bachvereniging komend voorjaar luister bijzetten met vijfhonderd meezingende kinderen.
Van Veldhoven dirigeert dan zoals reeds aangekondigd na 35 jaar zijn laatste Matthäus als artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging.
Voor woensdag 21 maart, de 333e geboortedag van de componist, nodigt de Bachvereniging kinderkoren uit alle twaalf koralen mee te zingen in Utrecht. Het gaat wel om kinderkoren die al min of meer ervaring hebben met het werk over het lijden en sterven van Christus.
"Het lijkt me ontzettend bijzonder om de Matthäus Passion te kunnen uitvoeren voor en met een zaal vol kinderen. Omdat ze meestal alleen in het openingskoor en slotstuk van het eerste deel zingen, maken ze bijna nooit de hele uitvoering mee. Juist daarom leek het me zo mooi ze nu eens uit te nodigen voor de Matthäus van Nederland: die van de Bachvereniging", aldus Van Veldhoven. "Ik hoop ze iets van mijn liefde voor Bach te kunnen doorgeven", zegt hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.