RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Premier Rutte hekelt inval zwarte pieten op Utrechtse school

UTRECHT -

Premier Mark Rutte noemt het bizar dat voorvechters van Zwarte Piet de Utrechtse basisschool De Cirkel zijn binnengevallen. "Dan denk je helemaal: doe even normaal zeg, als je dat hoort. Niet goed", zei de minister-president na afloop van de ministerraad.

De school in Zuilen is naar de politie gestapt omdat een tiental actievoerders gisteren onaangekondigd, verkleed als Zwarte Piet, klaslokalen binnendrongen en pepernoten en stickers uitdeelden. Leerkrachten zetten de demonstranten de school weer uit.

Rutte betreurt het dat het maatschappelijk debat over Zwarte Piet in de sinterklaastijd weer is opgelaaid. Zijn ministerie viert ook Sinterklaas, en dan maken ook zwarte pieten hun opwachting. Wie dat tegen de borst stuit, mag komen demonstreren, zei Rutte. "Ik zou alleen wel u vragen dat niet te doen, niet vanuit de wet, maar uit fatsoen. Confronteer kinderen niet met demonstraties."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -