Krediet-rating Volksbank in de lift

UTRECHT - Kredietbeoordelaar Fitch heeft de krediet-rating van de in Utrecht gevestigde Volksbank opgeschroefd van BBB+ naar A-. De stap is volgens de kredietbeoordelaar ingegeven door de sterke financiële resultaten van de bank.
Daarbij verwacht Fitch dat de voormalige SNS Bank de goede lijn ook in de nabije toekomst weet vast te houden. Volgens het bureau is het dan wel noodzakelijk dat de Volksbank zijn binnenlandse op retail gerichte strategie handhaaft en bij de hypotheekverstrekking weinig risico's blijft nemen.
Ook de groei van de Nederlandse economie is een duw in de rug voor de Volksbank, aldus de kredietbeoordelaar. Fitch wijst onder meer op de afnemende werkloosheid en de aantrekkende huizenmarkt.
De Volksbank richt zich anders dan grote banken als ING, ABN AMRO en Rabobank wat meer specifiek op de binnenlandse markt. Daardoor zou de bank meer moeten kunnen profiteren van de trends dan de concurrentie, aldus Fitch.

RABOBANK

Het oordeel van de grote Nederlandse banken bleef bij Fitch ongewijzigd. Het oordeel over Utrechtse buurman Rabobank is AA- met stabiele vooruitzichten. ABN AMRO en ING hebben bij de firma een rating A+ met eveneens een stabiele outlook.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.