Instellingen

Dansende Zwarte Pieten ontheiligen Barbarakerk in Bunnik

© Bunniks Nieuws
BUNNIK - Zwarte Pieten hebben tijdens het Sinterklaasfeest in de Sint-Barbarakerk in Bunnik de kerk ontheiligd. Omdat de Pieten hebben gedanst op het priesterkoor, is het bisdom van mening dat de kerk opnieuw ingewijd moet worden.
De dans werd gefilmd en een inwoner van Bunnik wees het bisdom vervolgens op het filmpje.
Aartsbisschop van Utrecht kardinaal Eijk keurde het dansen op het priesterkoor af. "Een rooms-katholiek kerkgebouw is uiteindelijk een heilige plaats, waarvan het priesterkoor het liturgisch centrum vormt. Dat is dus niet de plek om dansen op te voeren, dat doet afbreuk aan het heilige karakter van de plek", laat een woordvoerder van het bisdom weten.
De organisator van het feest laat aan Bunniks Nieuws weten zich van geen kwaad bewust te zijn. "Na afloop van het feest zaterdag hebben wij alleen maar complimenten gehad. Wij doen dit al zo'n 15 jaar. Altijd dansen we, ook daar."
Het is niet de eerste keer dat een kerk in de provincie Utrecht ontheiligd werd. De Sint Willibrordkerk in het centrum van Utrecht moest jaren geleden opnieuw worden ingewijd nadat een toneelgezelschap een uitvaart had nagespeeld. Daardoor kon de heilige mis tijdelijk niet meer plaatsvinden.
De Bunnikse kerk is dinsdagavond opnieuw ingewijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.