Slangen, spinnen en gekko's op Houtense beursvloer

HOUTEN - Zo'n drie- tot vierduizend dierenliefhebbers brachten vandaag een bezoekje aan het Terraria en ExoKnaag-evenement in Houten. En die kwamen duidelijk niet voor honden, katten en cavia's.
Standhouders uit heel Europa stalen er de show met hun spinnen, slangen en andere niet alledaagse huisdieren. Een hobby die niet voor iedereen is weggelegd, want sommige mensen krijgen toch een beetje de kriebels van dit soort dieren.

SLANGEN

Illés van Dijken zit in de organisatie van het evenement en heeft zelf ook een paar slangen thuis. Hij begrijpt dat deze dieren ook voor angst zorgen. Toch is het voor hem een passie.
"Er zijn zeker mensen die bepaalde beesten wat enger of spannender vinden. Bijvoorbeeld grote slangen, die zijn niet voor iedereen weggelegd. Maar het is toch wel heel mooi. Ik zeg altijd: je haalt een stukje natuur in huis. En dat is mooi om te hebben."

POPULAIR

Het Terraria en ExoKnaag-evenement wordt vier keer per jaar in Houten gehouden. Volgens Van Dijken blijven ze groeien.
"Heel veel mensen hebben affiniteit met deze dieren. Ze komen dan ook elke keer weer terug. De hobby wordt steeds populairder. Dat komt door wat we op tv zien, bijvoorbeeld met Freek Vonk. Die laat natuurlijk erg veel beesten in het wild zien. Kinderen zijn er daarom steeds meer mee bezig en vinden het ook steeds minder eng."
Het eerstvolgende Terraria en ExoKnaag-evenement in Houten is op zondag 1 april 2018.

Verslaggever Dennis van Ommeren keek z'n ogen uit op de beursvloer in Houten
Slangen, spinnen en gekko's op Houtense beursvloer