Instellingen

Stationspassage Utrecht CS dicht, poortjes tijdelijk weer open

UTRECHT - De Stationspassage op Utrecht Centraal gaat vanaf maandagochtend enkele weken dicht vanwege werk aan het nieuwe dak boven het stationsplein.
Een paar OV-chippoortjes op het station gaan daarom tijdelijk weer open, zodat mensen zonder in- en uitchecken naar de andere kant van het station kunnen.

REUZENDAK

Op Utrecht CS wordt gewerkt aan een nieuw stationsplein, dat het station, Hoog Catharijne en de binnenstad verbindt. Daarboven komt een
, dat bestaat uit allerlei metalen delen die ronde openingen vormen waar een soort doorzichtige koepels in komen. De afgelopen tijd zijn al die dakelementen naar boven gehesen en vastgemaakt.
Nu dat werk klaar is, kan het enorme woud aan steigers worden afgebroken. Om dat veilig te kunnen doen, moet de Stationspassage tijdelijk dicht. De komende tijd wordt verder gewerkt aan het dak en worden ook de luchtkussens aangebracht. Begin volgend jaar moet het werk klaar zijn. De Stationspassage gaat als het goed is voor de kerst alweer open.

POORTJES

De OV-chippoortjes op het station gingen
. Wie op het station wil komen, moet inchecken. Mensen die dat niet willen, kunnen gebruik maken van bijvoorbeeld de passage.
Nu die tijdelijk dichtgaat, komt de NS dus met de tijdelijke oplossing om enkele poortjes open te gooien. De afspraak met de gemeente is namelijk dat mensen altijd - dus ook als ze geen OV-chipkaart hebben - van het centrum naar de Jaarbeurszijde moeten kunnen komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.