Gemeenten: geen uniform experiment wietteelt

UTRECHT - Tientallen gemeenten die willen experimenteren met gereguleerde wietteelt vrezen dat ze te weinig ruimte krijgen. Het kabinet wil in zes tot tien gemeenten "uniforme experimenten". Burgemeesters en wethouders dringen juist aan op grote variatie in lokale en regionale varianten. Dat maakt volgens hen de kans op een succesvolle aanpak groter, meldt de Volkskrant.
"We willen niet de uniforme experimenten uit het regeerakkoord, maar juist verschillende", zegt Paul Depla, burgemeester van Breda. "We hebben verschillende antwoorden op verschillende vragen nodig", aldus wethouder Victor Everhardt uit Utrecht.
Utrecht wil een proef doen met zogenoemde social cannabis clubs. Naar Spaans voorbeeld worden gebruikers lid van een soort tuindersvereniging die allleen voor eigen gebruik teelt.
Heerlen wil, met nog zeven Limburgse coffeeshopgemeenten, dat één teeltbedrijf de shops centraal belevert. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil experimenteren met alternatieve verkoopkanalen, zoals afhaalautomaten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.