Utrecht akkoord met verkoop camping De Berekuil

UTRECHT - De gemeente Utrecht en projectontwikkelaar Ton Oostveen hebben overeenstemming bereikt over camping De Berekuil. De gemeente bevestigt dat er op ambtelijk niveau een akkoord is bereikt.
De camping verkeert al jaren in deplorabele toestand. Die ontstond onder eigenaar Theo Driessen. Het terrein en de gebouwen werden verwaarloosd. Bovendien stond het terrein vol met chalets, waarvan een groot deel permanent bewoond werd. Driessen probeerde de camping te verkopen, maar dat lukte niet.

CHALETS

Een vorige aspirant-koper ging failliet voordat het tot een overdracht kwam. In 2013 kwam Ton Oostveen in beeld. Hij wil de camping ingrijpend wijzigen. De oude eigenaren en huurders van chalets zouden moeten verdwijnen. Die chalets zijn veelal stacaravans op wielen. Oostveen wil ze vervangen door tientallen moderne en vaste chalets. Eén daarvan is inmiddels af, de fundering van een aantal andere chalets ligt er al jaren.

HANDTEKENINGEN

De verkoop van de camping door Driessen aan Oostveen werd jaren tegen gehouden door de gemeente Utrecht. Die is eigenaar van de grond. En dus moet Oostveen een erfpachtovereenkomst sluiten met de gemeente. Volgens Oostveen vroeg de gemeente een veel te hoge pacht, waarna een impasse ontstond. Die impasse lijkt nu doorbroken. Volgens de nieuwe eigenaar moeten er alleen nog een tweetal handtekeningen gezet worden. De gemeeente bevestigt dat het college van B&W er nog officieel over moet besluiten.
De gemeente hult zich al maanden in stilzwijgen over de verwikkelingen rond de camping. Dat leidde een maand geleden nog tot raadsvragen door PvdA-er Ruben Post. Die wilde onder meer weten waarom de wethouder geen antwoord geeft op vragen van RTV Utrecht.
Op de camping staan nog steeds een groot aantal 'oude' chalets. Met de eigenaren hiervan zal Oostveen nog apart overeenstemming moeten bereiken als hij deze wil verplaatsen. Daarover zijn in de loop der jaren meerdere rechtszaken gevoerd met wisselende uitkomst.
Oostveen denkt dat in december of januari de overdracht daadwerkelijk plaats kan vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.