Instellingen

NS zoekt baasjes van 'dierentuin van knuffels'

UTRECHT - Het verliezen van een knuffel is een nachtmerrie voor kinderen. De NS houdt daarom met ingang van vandaag 'De week van de verloren knuffel', om zo de kleine treinreiziger en zijn pluche dier weer samen te brengen.
Dagelijks worden de gevonden voorwerpen van de NS aangevuld met verloren knuffeldieren. "Deze worden niet weggegooid, maar netjes opgeslagen", legt NS woordvoerder Gerjan Vasse uit. Omdat er zelden een melding van het verloren voorwerp wordt gemaakt, is in het NS-magazijn inmiddels een "dierentuin van knuffels" ontstaan.
Op sociale media plaatst de NS deze week elke dag een foto van een knuffel. Treinreizigers kunnen vervolgens reageren als ze denken te weten bij wie de knuffel hoort.

EENHOORN ERICA

De baasloze ijsbeer Witje staat vandaag in de spotlights. Morgen is de beurt aan eenhoorn Erica. De eenhoorn verloor haar baasje op station Utrecht Centraal. Het Facebookbericht met alle knuffeldieren is al honderden keren gedeeld. "Helaas is er tot dusver nog geen match", vertelt NS woordvoerder Gerjan Vasse.

TRANEN MET TUITEN

"We zien dat nog steeds te weinig mensen een melding maken van de spullen die ze verliezen", vertelt Vasse. Volgens de woordvoerder heeft het wel degelijk zin om verloren spullen op te geven en is de melding van een verloren knuffeldier minstens zo belangrijk. "Uit eigen ervaring weet ik: als mijn kind zijn knuffel kwijt is, dan is dat tranen met tuiten."
Ook konijn Flapje, egel Erik en olifant Ollie zijn op zoek naar hun baasje. De NS hoopt alle dieren voor Sinterklaasavond weer bij hun baasje terug te hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.