Instellingen

Getuigenverzoek in zaak steekincident partyboot afgewezen

AMERSFOORT - De 8-jarige dochter van Harald B., de man die eerder werd veroordeeld voor het neersteken van zijn neef, wordt niet opgeroepen om te getuigen tijdens het hoger beroep in deze zaak. Dat heeft het Gerechtshof bepaald.
"Het Hof is van mening dat het welzijn van het meisje te zeer in het geding is om haar als getuige te horen", aldus een woordvoerder van het Gerechtshof. Wel kijkt het Hof of er aanvullend onderzoek kan worden gedaan naar het dodelijke steekincident.
"De verdachte heeft gezegd dat het slachtoffer het mes zelf naar zich toe heeft getrokken. Het Hof bekijkt of het mogelijk is om uit te zoeken of daar onderzoek naar kan worden gedaan."

STEEKINCIDENT

Het steekincident gebeurde vorig jaar op een partyboot aan de Kleine Koppel in Amersfoort. De hele familie was bij elkaar en er hing een goede sfeer, totdat Michael en zijn oom ruzie kregen. Harald B. zou een opmerking hebben gemaakt over de moeder van Michael. Vervolgens mondde de ruzie uit in een steekpartij, waarbij Michael om het leven kwam.
B. werd afgelopen zomer veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs dat B. zijn neef Michael heeft gestoken. Harald B. heeft altijd gezegd dat er sprake was van noodweer en besloot daarom in hoger beroep te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.