RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Ook ja/ja-sticker invoeren in De Bilt"


DE BILT - GroenLinks en de SP in de gemeente De Bilt willen de ja/ja-sticker invoeren voor huishoudens die reclamedrukwerk willen ontvangen. Op dit moment bestaan er alleen nog nee-stickers die je op je brievenbus kunt plakken als je geen reclamefolders wilt.

Het idee komt uit Amsterdam, die de nieuwe sticker al langer wil invoeren. Vorige week werd de hoofdstad over deze kwestie nog in het gelijkgesteld in een rechtszaak die door de folderbranche was aangespannen. De folderbedrijven zijn bang dat winkeliers worden geschaad door de invoering van een ja/ja-sticker.

Volgens de twee politieke partijen in De Bilt heeft een ja/ja-sticker allerlei voordelen. Zo bespaart het papier, inkt, brandstof voor de distributie van de folders en scheelt het ook bij de afvalverwerking.

Ook andere gemeenten hebben wel oren naar de sticker, zo bleek vorige week. GroenLinks en SP in De Bilt hopen dat de gemeenteraad nog volgende maand wil stemmen over het idee, de nieuwe regel kan dan in het nieuwe jaar worden ingevoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -