Winkeliers opgelucht na opnamestop 'zwaardere gevallen' Aventurijn

DEN DOLDER - De winkeliersvereniging van Den Dolder is opgelucht dat de forensisch psychiatrische kliniek van Altrecht Aventurijn in het dorp voorlopig geen 'zwaardere gevallen' aanneemt. In de kliniek werd Michael P. behandeld, hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van Anne Faber uit Utrecht.
Sinds de dood van de vrouw zijn er bij de kliniek meerdere maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. "Wij kennen medewerkers van de kliniek die zeiden: we zijn zó blij dat er weer beveiliging is. Er was zelfs een mevrouw die de beveiliger omhelsde omdat ze zich weer veilig voelde op het werk. Dat is een teken dat er iets niet klopt", zegt Jeroen Hol van de ondernemersvereniging.

REPUTATIE

Volgens Hol is de reputatie van de kliniek behoorlijk aangetast. "Maar dat hebben ze zelf op hun geweten. Als ik directeur was, zou ik zeggen: ik breng mensen ergens anders onder en ik sluit de tent, zodat we op een andere plek met een schone lei kunnen beginnen."
De genomen maatregelen gelden in principe tot 15 januari. "Maar ik heb begrepen dat deze maatregelen verlengd worden als daar aanleiding voor is. Wat dat betreft wil ik niks dan lof uitspreken voor de gemeente. Die wil het dorp veilig maken en houden. Dat valt te prijzen."

INSPECTIES

Vandaag werd bekend dat de kliniek voorlopig geen
meer aanneemt. De instelling moet eerst maatregelen nemen om de zorg te verbeteren.
Twee inspecties deden onderzoek na de moord op Anne Faber, waarvoor P. vastzit. Het ministerie concludeert dat sommige patiënten, zoals Michael P., meer zorg en begeleiding nodig hebben dan de kliniek kon inschatten. Verder blijkt dat het personeel onder grote werkdruk staat, waardoor het zich soms onveilig voelt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.