Meest mediawijze klas van Utrecht staat in Bunschoten-Spakenburg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vloggen, gamen en nepnieuws: handig kunnen omgaan met media is voor veel kinderen aan de orde van de dag. 'The Warriors' van de Dr. H. Bavinckschool uit Bunschoten-Spakenburg is vandaag uitgeroepen tot de 'Meest mediawijze klas van Utrecht'.
De Dr. H. Bavinckschool sleepte vorig jaar de eerste prijs in de wacht, maar moest dit jaar in basisschool Statenkwartier (Den Haag) en basisschool De schatkist (Budel) haar meerdere erkennen.

MEDIAMASTERS

De wedstrijd was onderdeel van de MediaMasters Game: Nederlands grootste mediawijsheidproject voor groep 7 en 8. Leerlingen gingen tijdens de MediaMasters Game vijf speldagen aan de slag met onderwerpen zoals nepnieuws, sociale media, reclame, virtual reality en online gedrag.
Daarnaast hebben leerlingen thuis een digitale krant en vlogs gemaakt,een virtual reality-les getekend en gingen ze in gesprek met hun ouders over elkaars mediagebruik. Aan het eind van het mediawijsheidspel ontving iedere deelnemer een MediaMasters-diploma.

WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID

De MediaMasters Game is een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid, beide initiatieven van Mediawijzer.net. Dit jaar was er ook meer aandacht voor nieuwe technieken als virtual reality en augmented reality.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.