Gewapende overval op cafetaria in Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN - In Leidsche Rijn is cafetaria Parkwijk overvallen op de Verlengde Houtrakgracht. De twee daders kwamen met bivakmutsen de zaak binnen. Het keukenpersoneel werd daarna onder schot genomen.
De overval gebeurde rond 21.20 uur. "Ik werd gebeld door m'n dochter die aan het werk was met twee andere personeelsleden", vertelt eigenaar Eelco Nauta. "Ze vertelde dat er een overval was en een hoop geschreeuw. Toen ik aankwam, was de politie er al."
De daders haalden de kassa leeg en gingen er daarna met de auto vandoor. "Mijn grootste zorg is het personeel. Die mensen zijn helemaal overstuur, ze zijn nu naar het politiebureau toe. Over dat geld kom ik wel heen, maar het personeel is erg van slag."
Volgens Nauta probeerde een van zijn medewerkers nog de noodknop in te drukken. "Maar die jongen kon er nét niet bij komen en drukte op de verkeerde knop. Dat zal vast de spanning zijn geweest", aldus de eigenaar van de cafetaria.
Politie en recherche zijn ter plaatse voor onderzoek. Het is volgens de eigenaar de derde keer dat de cafetaria is overvallen.

Eigenaar cafetaria: "Mijn personeel is helemaal overstuur"
Politie over de overval op de cafetaria in Leidsche Rijn
Politie doet onderzoek naar gewapende overval cafetaria

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.