Dode bij schietpartij in woonwijk Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein is vanmorgen een dode gevallen bij een schietpartij aan de Apolloburg. Ooggetuigen hebben twee daders zien vluchten in een zwarte auto. Een groot deel van de wijk is afgezet.
Buurtbewoners stonden met elkaar te praten op de stoep toen het schieten begon, zeggen ze tegen RTV Utrecht. "Er was eerst een knal en daarna klonken meerdere knallen snel achter elkaar."

FAMILIE

Een van de buurtgenoten kende het slachtoffer en was als eerste bij hem. Het slachtoffer zou een man van 43 jaar zijn, die met zijn vrouw en hun baby aan de Apolloburg woonde. Ook zijn familie woont in de straat.
Volgens de buurtgenoot overleed het slachtoffer, beter bekend als 'Chico', vrijwel direct. De politie heeft de identiteit van het slachtoffer overigens nog niet bevestigd.

ARRESTATIES IN AMSTERDAM

Na een wilde politieachtervolging over onder meer de A2 en de A9 is bij het AMC in Amsterdam een donkere Volkswagen van de weg gereden. De politie heeft waarschuwingsschoten gelost en
. De vluchtende auto heeft onderweg in Wilnis een andere weggebruiker aangereden, meldt persbureau Peters Hotnews.
In Vleuten onderzoekt de recherche een zwarte auto die na de schietpartij volledig is uitgebrand op een parkeerterrein bij de A2. De politie onderzoekt of de achtervolging en de autobrand met de schietpartij in Nieuwegein te maken hebben.

AFREKENING

In 2013 werden in dezelfde straat al eens twee mannen neergeschoten. Het ging om een
waarbij een dode en een gewonde vielen.

Politieonderzoek na fatale schietpartij in woonwijk Nieuwegein
Ravage na wilde politieachtervolging, waarschuwingsschoten en arrestaties bij AMC