Rechtszaak Henk K. mogelijk pas begin volgend jaar

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De rechtszaak tegen Henk K. uit Bunschoten loopt vertraging op. Zijn advocaat wil aanvullend onderzoek en nieuwe getuigen horen.
De inhoudelijke behandeling zou volgende week woensdag beginnen, maar dat kan nu niet, De rechter zal op 6 december alleen bepalen welke onderzoekswensen uitgevoerd mogen worden, in een zogenoemde regiezitting.

VERDENKING

Henk K. wordt beschuldigd van ontucht met zijn dochter, mishandeling en vrijheidsberoving. Hij zat sinds september vorig jaar vast, in afwachting van zijn proces.
werd hij vrijgelaten. Hij mag zijn rechtszaak thuis afwachten, maar moet zich aan
houden.
Zo mag K. geen contact opnemen met de mensen die aangifte tegen hem hebben gedaan. Dat geldt ook voor zijn minderjarige kinderen die uit huis zijn geplaatst. Ook mag hij niet naar de plaats waar die kinderen worden opgevangen. K. draagt een elektronische enkelband om te controleren of hij zich aan de afspraken houdt.

RECHTSZAAK

K. gaf afgelopen zomer aan zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan in zijn voegbedrijf. Daar krijgt hij mogelijk wat meer tijd voor. Tijdens de regiezitting op 6 december zal de rechter vermoedelijk bepalen wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.