Twee arrestaties na moord op Adjai Badloe uit Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De politie onderzoekt of twee arrestanten in Amsterdam te maken hebben met de dodelijke schietpartij aan de Apolloburg in Nieuwegein vanmorgen. De mannen werden opgepakt na een wilde achtervolging over de A2, die eindigde toen ze bij het AMC werden klemgereden. Bij de aanhouding loste een arrestatieteam twee waarschuwingsschoten.
Hoewel de politie de identiteit van het slachtoffer nog niet heeft bevestigd, zeggen omwonenden dat Nieuwegeiner Adjai Badloe vanmorgen slachtoffer is geworden van de aanslag. Badloe werd rond 7.50 uur in zijn geparkeerde auto onder vuur genomen en doodgeschoten. De vermoedelijke daders werden daarna gezien in een auto die op hoge snelheid over de A2 raasde. Onderweg werden diverse andere auto's aangereden. De politie vraagt of mensen die daarbij schade hebben opgelopen zich willen melden.

CHICO

De 43-jarige Badloe, ook bekend als 'Chico', woonde al lang aan de Apolloburg in Nieuwegein. Het is een hechte buurt, waar ook diverse familieleden van hem wonen. Omwonenden stonden vanmorgen op de stoep met elkaar te praten toen het schieten begon. Een buurtgenoot die als eerste bij het slachtoffer was zegt tegen RTV Utrecht dat hij Badloe vrijwel direct zag overlijden.
Badloe en zijn vrouw kregen een paar maanden geleden een baby. Volgens zijn zus was hij klusjesman van beroep en deed hij onder meer schilderwerk.

AFREKENING

De schietpartij heeft alles weg van een afrekening, maar de omstandigheden zijn nog onduidelijk. De politie vindt het te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen. Recercheurs hebben een onderzoek ingesteld. De auto met het slachtoffer is meegenomen voor onderzoek.
Meerdere getuigen wijzen op een mogelijk verband met een liquidatie vier jaar geleden in dezelfde straat. Toen kwam een 34-jarige man om het leven en raakte een toen 23-jarig slachtoffer gewond aan zijn arm.

Moord Timon Badloe in Nieuwegein lijkt op afrekening

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.